ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ STRIGOS SERVICE ΙΚΕ

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (στο εξής «Πολιτική») και να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία «ΑΘΑΝ.& ΣΤΑΥΡ.ΣΤΡΙΓΚΟΣ & ΣΙΑ Ι.Κ.Ε» με δ.τ. «STRIGOS SERVICE ΙΚΕ», που εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, οδός Θεσσαλονίκης αρ. 30, με τηλ. 2102515141 και με email: strigoservice@ergalia.gr (εφεξής καλούμενη η  «Εταιρεία» ή «εμείς» ή «μας»), λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας (στο εξής «Δεδομένα»), είτε όταν προβαίνετε σε συναλλαγές ή συμπλήρωση αιτήσεων στο φυσικό κατάστημα της Εταιρείας είτε όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο https://www.ergalia.gr/, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας.
Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ανωτέρω στοιχεία επικοινωνίας.

1. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;
Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα Δεδομένα σας, τα οποία είναι κατάλληλα και σαφή για τον σκοπό που προορίζονται. Με εξαίρεση τυχόν Δεδομένων που συλλέγονται από τα Cookies (βλ. περισσότερα Πολιτική Cookies), τα Δεδομένα περιορίζονται σε όσα συμπληρώνετε σε φόρμες που βρίσκονται στον ιστότοπο μας ergalia.gr ή σε έντυπες αιτήσεις στο φυσικό μας καταστήμα. Αυτά ενδέχεται να αφορούν:
- Στοιχεία ταυτότητας (όνομα, επώνυμο)
- Στοιχεία τιμολόγησης (π.χ. Δ.Ο.Υ., Α.Φ.Μ., Επάγγελμα)
- Πληροφορίες επικοινωνίας (π.χ. σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας).
- Στοιχεία διεύθυνσης/ αποστολής προϊόντων (π.χ. ταχυδρομική διεύθυνση, πόλη, ΤΚ, χώρα)

2. Πώς χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας;
Τα Δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία προκειμένου να σας παρασχεθούν οι ακόλουθες υπηρεσίες:
Παραγγελίες προϊόντων: Η Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα σας προκειμένου να εκπληρώσει τη συμβατική της σχέση, να διεκπεραιώσει την παραγγελία προϊόντων, να παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, να συμμορφωθεί με νομικές υποχρεώσεις, να αντικρούσει, εγείρει ή ασκήσει νομικές απαιτήσεις.
- Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη: Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας προκειμένου να απολαμβάνετε ως καταναλωτές υπηρεσίες αγοράς, αποστολής προϊόντων, καταγραφής ιστορικού παραγγελιών και άλλων ειδικών προνομίων, όπως υπενθύμιση μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των προϊόντων που προσθέσατε στο καλάθι σας χωρίς να προχωρήσετε σε αγορά.
Επικοινωνία: Η Εταιρεία συλλέγει και χρησιμοποιεί τα Δεδομένα σας, όταν επικοινωνείτε μαζί μας απευθείας, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε τηλεφωνικά, προκειμένου να ενημερωθείτε για προϊόντα ή υπηρεσίες μας ή /και για να απαντήσει στα αιτήματα/ερωτήματα που υποβάλλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter): Η Εταιρεία σας παρέχει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση σχετικά με προωθητικές/ διαφημιστικές ενέργειες που διεξάγει η Εταιρεία (π.χ. για νέα προϊόντα στην αγορά, τυχόν προσφορές, κ.λπ.).
Web push notifications: Ανάλογα με την ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγησή σας, μπορείτε να λαμβάνετε, έχοντας δώσει τη συγκατάθεσή σας, ειδοποιήσεις για τις προσφορές μας, τα νέα μας και το καλάθι αγορών σας.

3. Για ποιο σκοπό συλλέγουμε τα Δεδομένα σας;
Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας για τον σκοπό παροχής προϊόντων ή/και υπηρεσιών της Εταιρείας μας, μέσω της ιστοσελίδας ergalia.gr ή/και του φυσικού μας  καταστήματος, και ιδίως για:
- τη διαχείριση της πώλησης των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών μας, π.χ. την επικοινωνία και ενημέρωση σας σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους και την εξέλιξη παραγγελίας σας, την εκτέλεση της παραγγελίας σας, την αποστολή των προϊόντων, τη διαχείριση των οφειλών σας και την πραγματοποίηση επιστροφών,
- την επικοινωνία για να επιλύσουμε τυχόν απορίες σας ή και να σας ενημερώσουμε για τα προϊόντα μας,
- την προώθηση προϊόντων μας, την αποστολή ενημερωτικών δελτίων για προϊόντα ή/και υπηρεσίες μας,
- την υπενθύμιση μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των προϊόντων που προσθέσατε στο καλάθι σας χωρίς να προχωρήσετε σε αγορά,
- τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. φορολογική νομοθεσία, οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

4. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;
Τα Δεδομένα σας συλλέγονται για την εκπλήρωση υποχρεώσεων της Εταιρείας που πηγάζουν από το νόμο ή για λόγους εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας ή στο πλαίσιο εκτέλεσης/σύναψης σύμβασης ή μετά από συγκατάθεση σας.

5. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;
Αποδέκτες των Δεδομένων σας είναι συνεργαζόμενες με μας επιχειρήσεις/εταιρείες, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας για λογαριασμό μας λειτουργώντας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης μας.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ταχυμεταφορών, ο συνεργαζόμενος λογιστής με την Εταιρεία μας, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογισμικού διαχείρισης ενημερωτικών δελτίων (newsletter), ο προγραμματιστής διαχείρισης και συντήρησης της ιστοσελίδας μας.
Επίσης, πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως αναγκαίο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας.

6. Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Προσωπικά σας Δεδομένα;
Οι Εκτελούντες την Επεξεργασία, που χρησιμοποιούμε συμφωνούν και δεσμεύονται:

  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα χωρίς την άδεια της Εταιρείας,
  • να λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών Δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 979/2016/ΕΕ (άλλως GDPR). 

7. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε.;
Δεν στέλνουμε τα Δεδομένα σας σε χώρες εκτός Ε.Ε. με εξαίρεση τα Δεδομένα διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου μας, όπου γίνεται χρήση των υπηρεσιών παροχής λογισμικού διαχείρισης ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter) της εταιρείας The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp, η οποία διαθέτει πιστοποίηση Privacy Shield.

8. Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας;
Διατηρούμε τα Δεδομένα σας για όσο είναι απαραίτητο προκειμένου να σας παρέχουμε τα προϊόντα/ή και τις υπηρεσίες που μας ζητάτε, εκτός αν απαιτείται παράταση του χρόνου αυτού λόγω νομικών αξιώσεων ή εννόμων υποχρεώσεων της Εταιρείας.
Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλεται newsletter από την Εταιρεία και πάντως όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή αποστολής του.
Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

9. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Δεδομένων σας, έχουμε λάβει τα απαραίτητα και κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία τόσο σε φυσικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λογικής ασφάλειας. Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο. 

10. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;
-       Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας Δεδομένα.
Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς πώς και ποια Δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε. Μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων.
-       Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).
-       Έχετε δικαίωμα διαγραφής.
Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.
-       Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.
Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.
-       Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.
Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.
-       Έχετε δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης/ εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.
Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας, όπου έχει απαιτηθεί και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας ή αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

11. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;
Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να κάνετε ολοκληρωμένη διαχείριση των δεδομένων σας κάνοντας κλικ εδώ.
Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε τις κατάλληλες αιτήσεις εδώ και να τις αποστείλετε είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση της Εταιρείας (Θεσσαλονίκης αρ. 30, Νέα Φιλαδέλφεια), είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσή της (strigoservice@ergalia.gr) και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

12. Πότε απαντάμε στα Αιτήματά σας;
Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημά σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων, θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.
Αν τα Αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα αιτιολογώντας την απάντηση προς εσάς.
Σε περίπτωση που δεν λάβετε απάντηση εντός της ανωτέρω προβλεπόμενης προθεσμίας ή η απάντηση που λάβατε δεν ήταν ικανοποιητική ή το ζήτημα σας δεν έχει επιλυθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr).

13. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;
Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας, εκτός από την περίπτωση χρήσης «cookies» στην ιστοσελίδα μας www.ergalia.gr, πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας.

14. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;
Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας.

15. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;
Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ και θα σας ειδοποιούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενημερώθηκε στις 22/08/2018


Νέα προϊόντα